Om mig

Jag är en drömmare och visionär

fredag 16 mars 2007

Kan en man skriva om känslor




hare your files at box.net


Kan en man skriva om känslor
.Tjaa.. Jag tror inte det är många som gör det.Risken är att det är en egenskap som anses omanligt och bara tillskrivs homon bland de manliga könen.. Kvinnor kan mycket väl skriva om känslor och förväntas göra det och gör det på ett beundransvärt nyanserat sätt.

Naturligtvis har vi män också känslor ..hoppsan... men vi visar dem sällan och detta resulterar i spända ansikten, hårda magar och en barnslig attityd hos mannen. En man har svårt att delta i den kvinnliga debatten här på bloggen som handlar om känslor för det anses som en kvinnlig domän. Skulle han göra det så får han offra något av de manliga könshormonerna och finna sig i att förlöjligas.

Jag har märkt för egen del att jag är för det mesta den enda mannen i debatten.Som en blyg tupp bland hönsen.Fastän jag önskar att både män och kvinnor kunde diskutera känslor och de mest hemliga tankar.


Detta är ett outforskat område där vi sällan möts .Vi kunde diskutera bl.a. vad det är för känslor eller avsaknad av dem som gör att männen vill kriga och slåss istället för att analysera sitt innersta ...Skulle inte en sån öppen debatt mellan några modiga män och kvinnor tillföra mänskligheten nåt nytt.

Idag har JAG visat känslor som jag skyller på våren. Varför har annars en blyg och tillbakadragen man annars smickrat kvinnor, fotograferat dem och uttalat fler än fyra ord - de flesta adjektiv...

Jag är medveten om att jag kanske har missat något av debatten här på bloggen och kan tyckas ha en gammaldags stereotyp uppfattning om manligt och kvinnligt...